Klantenservice: [email protected]
mijn winkelmandje 0 item(s) 0.00
  Uw winkelmandje is leeg.
  Totaal:
  Verzendkosten:
  Inspiration < Back

  Lizzie Mary Cullen


  Het klinkt misschien raar, maar ik schaamde me altijd een beetje dat ik een artiest was. Ik zag mijn studiegenoten op Camberwell met elkaar wedijveren om zo 'artiesterig' mogelijk te lijken en ik werd daar helemaal niet goed van. Toen ik bij Goldsmiths de briljante cursus Design BA volgde, genoot ik ervan dat ik een idee, een ingreep of een product voor een klant kon creëren en daarvoor betaald zou worden. Het was zo simpel, zo elegant en ik omhelsde het label van 'ontwerper'.


   
  Het is pas sinds een jaar of zo, nadat ik vijf jaar als illustrator had gewerkt, dat ik in staat ben om het hardop te zeggen, ja, ik ben een artiest. Ik ging eerder naar galerieën en voelde me schuldig – waarom zou ik mijn dagen door mogen brengen met het bekijken van zulke mooie inspiratievolle dingen? Ik zou aan mijn tafel moeten zitten om te tekenen. Wat ik toen niet begreep, en wat vele mentoren me vertelden, is dat de ziel schoonheid, inspiratie en leven nodig heeft om zijn creatieve kracht echt te kunnen bevrijden. 


   
  Toen ik mijn ideeën aan Graham and Brown liet zien voor de New Wave-collectie, was ik naarstig bezig geweest met mijn designs. Ik was in paniek, na een week van ideeën brainstormen en met niets in mijn handen, besloot ik een wandeling te gaan maken. Ik vertrok van mijn flatje in Bermondsey en liep naar Highgate. Ik liep door Moorgate en Old Street omhoog. Ik slenterde door Angel en Upper Street omlaag. Ik bleef maar omhoog kijken. Bovenaan de gebouwen zag ik kozijnen en erkers, draken en versierde ramen. Mijn handen jeukten om dit op papier vast te leggen, om mijn wandeling door mijn favoriete stad op de wereld op te slaan. 


   
  Toen het nacht werd realiseerde ik me dat ik alle inspiratie had die ik ooit nodig zou hebben in deze mooie stad. Londen is sinds vele jaren het onderwerp van mijn werk. Dit eeuwenoude levenscentrum met al zijn glazen wolkenkrabbers die de lucht in rijzen zit nog steeds vol verhalen. Mijn nieuwste tentoonstelling is in de Serena Morton galerie in Ladbroke Grove in januari 2015. In deze tentoonstelling 'Verborgen Paleizen' ga ik op zoek naar de verborgen geheimen van Londen; die dierbare huizen, musea en kelders die onze hoofdstad zo groots, mysterieus en inspirerend maken. 

  Colour Me Behang & Lizzies Doddle Behang beiden te koop bij Graham & Brown
   
  Ik zal u een warm onthaal geven als u me volgend jaar in Londen komt bezoeken, maar geniet in de tussentijd van mijn behang, het eindproduct van mijn eenzame stadsavontuur van de afgelopen lente. 
   
  Lizzie xxx

  Geschreven door Lizzie

  De zwierige aparte pen-en-inkttekeningen van illustrator Lizzie Mary Cullen hebben haar een heuse fanclub opgeleverd. Hoe beter je kijkt, des te meer er te zien is in de tekeningen van Cullen, en dat is zeker ook het geval met Lizzies Doodle. "Ik wilde iets fantasierijks maken. Londen is één van de oudste steden ter wereld en de modernste. Ik wilde de urbane complexiteit van de stad vangen, met zowel de magie als het alledaagse."  Ga terug naar Inspiratie & Advies